Bokskogens visdom
 
 
"The answer to all your questions exists within yourself, there is nothing more impotrant than following the voice of your heart."
 
Det sägs att naturen har sitt eget språk och lärdom att dela, det är kanske därför jag finner sådan ro av att vistas i naturen. Det är kanske därför jag i naturen finner ny inspiration och kreativitet.
 
Enligt gamla sägner skall bokträdet vara ett av de första träd som användes av anglosaxerna för att skriva på och göra böcker av, där av det svenska namnet bok.
 
Vad som än skrevs på bok barken sades ta till sig kraft och magi av gudarna, därför höll folket bokträdet stor vördnad. De skriva orden sades manifestera stor kunskap i den fysiska världen och därför får den visdomen att föras vidare till kommande generationer.
 
Bokträdet sägs också kunna hjälpa oss att göra önskningar, genom att skrapa din önskan på en bit av bokträdets bark och sedan begrava den. Säg en enkel besvärjelse eller bön medans du ger tillbaka barken till jorden så kommer din önskan att börja manifesteras i ditt liv.
 
Jag älskar verkligen gamla folksägner, de är ändå en del av vår historia, det är som att få en återblick in i våra förfäders liv. Dessa sagor och magiska formler var deras svar på verkligheten och "lösningen" på många vardagliga bekymmer.
 
Ha en riktigt bra dag!
/ Veronica